Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy még jobban Rád szabhassuk tartalmainkat, karrierlehetőségeinket. Részleteket itt olvashatsz.
Nemrég indult a Yummber, egy vadonatúj alkalmazás, melyre már most sokan jelentkeztek házi kosztot főző szakácsnak, valamint több mint ezren töltötték le az alkalmazást. Kalmár Péter üzlettársát Boros Reginát kérdezte a Kreatív a különleges ötletről és a vendéglátó szakmát érdeklő kérdésekről.
A Yummber nem más, mint egy közösségi vendéglátó rendszer, melynek célja, hogy az otthon szívesen főző ambiciózus séfek és a városban kószáló, új élményekre nyitott és éhes 'gasztrokalandorok' egymásra találjanak. Az új program lényege ezért, hogy a jelentkezők saját otthonukban elkészített ételekkel vendégül látják a Yummber applikáción, mobiljukon keresztül bejelentkező vendégeket. A program ötletgazdája, Kalmár Péter, a Yummbert működtető, Luxembourgban bejegyzett IG Monde Investment S. A. egyik tulajdonosa.
Eredetileg az Uber alkalmazás adta az ötletet, azaz egy olyan közösségi megosztó rendszer életre hívása, ahol magánemberek adják össze azt, amiben profik, és üzletszerűen működtetik. Minden ember szeret jót enni, imádjuk a házias konyhát, ezen kívül óriási kaland új ízeket, új elkészítési módokat felfedezni. Ez a fajta vendéglátás egy bizalmi kapcsolatot is feltételez házigazdák és vendégek között, mely külön személyessé teszi magát az élményt.
Bárki lehet 'yummber-vendég', nem a demográfiai adatok, hanem elsősorban az illető életstílusa határozza meg, hogy kipróbálja-e az új gasztronómiai kalandot. Az új szolgáltatás nem tömegigényt elégít ki, elsősorban olyan emberek jelentkeznek, akik nyitottak az újdonságokra, keresik a nem szokványos helyeket és élményeket. Boros Regina exkluzív információként a Vendég&Hotelnek elsőként közölte, hogy ők is meglepődtek, amikor szembesültek a ténnyel, hogy jelenleg olyan nagy az érdeklődés, hogy pár nap leforgása alatt már több mint ezren letöltötték az új applikációt.
A hazai közönség részéről óriási az érdeklődés, van egy közösségünk, külön Facebook oldalt üzemeltetünk, ahová folyamatosan tesszük fel az új információkat és napról napra rengeteg új érdeklődőt vonzunk. Azonban hosszú távon mindenképpen szeretnénk nyitni a külföldi vendégek felé is, hiszen óriási az igény a magyar házias ételek megismerése, kóstolása iránt, melyre az új alkalmazás kiváló lehetőséget kínál. Ezért a jövőben szeretnénk jobban odafigyelni a külföldi promócióra is, tervezzük a kapcsolatfelvételt a megfelelő turisztikai szervezetekkel, kommunikációs csatornákkal. Ezen kívül a Yummber magyarországi bevezetése még csak a kezdet, szeretnénk nyitni majd más városokban is, többek között Berlinben, Barcelonában, Birminghamben, Bostonban és Buenos Airesben.
A teljes interjút a ide kattintva olvashatjátok!