@
  • Regisztráció

Hírek

Corvinusosok nyerték a riválisok rangadóját

2017. március 24.

Izgalmas csatákat hozott az első Egyetemek Viadala - Öt egyetem nyolc csapata mérte össze tudását március 9-én, az első alkalommal megrendezett Egyetemek Viadalának küzdelmeiben. A Frissdiplomás Kft. hagyományteremtő kezdeményezése jó hangulatú, ugyanakkor izgalmas csatákat hozott a Papp László Budapest Sportarénába.

12 csapat, 1 győztes

„Az egyetemisták és főiskolások játékos erőpróbájának megszervezése már régóta a terveink között szerepelt, az idei HVG Állásbörze pedig végre megteremtette a lehetőséget a megvalósításnak - mondta Kovács Andrea, a Frissdiplomás Kft. Marketing munkatársa, a projekt vezetője. - A versenyre 3-5 fős csapatok nevezését vártuk az ország valamennyi felsőoktatási intézményéből.” A kihívást 12 társaság fogadta el, melyből végül a helyszínen, személyesen nyolc gárda tagjai jelentek meg. Képviselték a Budapesti Műszaki Egyetemet, a Budapesti Corvinus Egyetemet, a Budapesti Gazdasági Egyetemet, a Metropolitan Egyetemet és az Óbudai Egyetemet is. A sorsolást követően 11:00-17:00 között folyamatosan zajlottak a csaták az összesorsolt ellenfelek között.

Nagy nevek a játékmesterek között

A játékosok négy versenyszámban, csocsóban, dartsban, pókerben és sakkban mérték össze tudásukat. Minden csapattagnak szerepelnie kellett, így a csapatok mellett a játékosok egyénileg is harcban voltak a legjobbnak kijáró ajándékokért az egyes sportágakban. A versenyt olyan játékmesterek koordinálták, mint Marti György FIDE Mester, Nemzetközi sakk versenybíró, nemzetközi sakk versenyszervező, a Magyar Sakkszövetség szervezési igazgatója, Vereczkey Lajos Magyar Darts Szövetség Felügyelőbizottságának elnöke, a Sport1 TV szakkomentátora Balázs Gábor, nemzetközi sakk versenybíró és Kovács Henriette a Logikai Játékok Fesztivál főszervezője.

Corvinusosok az élen

A győztes kiléte az utolsó pillanatig kérdéses volt, olyannyira szoros volt a csata, hogy a második és harmadik helyezett csapat között holtverseny alakult ki, csak az egyéni pontszámok döntöttek.

A végeredmény:
I. Arrow – Corvinus
II. Zöld Sárkányok – BME
III. Gépész Kin – ÓE
IV. Száguldó Demizsonok – BGE
V. Egyetem Presszó – Corvinus
VI. METU – Metropolitan
VII. #314 – Metropolitan
VIII. Kvikkesedjél – BGE

Senki nem távozott üres kézzel

A csapatok sok élménnyel távoztak, és nem csak a legjobbak érdemeltek jutalmat. Gazdára találtak ajándékcsomagok az ALDI felajánlásából, a nyertesek elvihették a Bosch csoport legnépszerűbb Power Tools termékét, az IXO-t. Meglepetésekkel készült a GRAPHISOFT is. A megmérkőzök ezenfelül BEER BURGER BARBECUE és STREETFOOD OPENING nyereménycsomaggal, Piatnik társasjátékokkal, az ElevenPark jóvoltából LaserPark Lasertag és Felnőtt JátszóParty belépőkkel is gazdagodhattak. Az izgalmakat pedig BURN energiaitallal is leöblíthették.

A verseny a Frissdiplomás Kft. tovább szeretné folytatni, több résztvevővel, kiterjedtebb programokkal készülve a következő alkalmakra.

 

Forrás: frissdiplomas.hu